Historia

Karkintekoon johdatteli vuonna –92 Tukuna-vuohi, joka tuli taloon antamaan maitoa kaksivuotiaalle Lassille ja puolivuotiaalle Laurille. Vuohien määrä lisääntyi siinä määrin, että vaikka ryystäjien joukkoon tuli vuonna –93 vielä Leevikin, maitoa riitti karkinvalmistukseenkin. 1995 ostimme Sarin kotitilan. Sinne asettuivat jo parikymmenpäiseksi kasvanut vuohikatras sekä  kaksi lehmää. Juustoakin tehtiin, sekä vuohenmaidosta Kuttumelli-makeisia ja lehmänmaidosta Ammumälli-toffeeta.

Kymmenisen vuotta vierähti rampatessa tuvan ja navetan väliä, sitten oli pakko ottaa jäljellä oleva järki käteen ja haikein mielin luopua lehmistä ja vuohista. Samalla päätimme keskittyä pelkästään toffeen tekemiseen. Ammumelliä keitellään vuosituhannen vaihteessa asuintalon päätyyn rakennetussa elintarviketilassa.